Kennismaken

De bedoeling was vooral gericht op wederzijds KENNISMAKEN: met de vele vrijwillige vertegenwoordigers vanuit de dorpsraden en bedrijfsverenigingen die stevig hun schouders zetten onder de pilot, met wethouder en burgemeester, met medewerkers van partneroverheden, en natuurlijk ook met de locaties en aandachtsgebieden in het buitengebied die er in de pilot toe doen.

Per touringcar reisde het gezelschap langs een selectie van de belangrijkste locaties en was het woord vooral aan de gebiedsregisseurs om de problematieken en casussen in hun deelgebied te presenteren.

De start- en finishplaats was bij “Hofstede aan de Dreef”, een winnende inzending van de prijsvraag “Brood & Spelen”. Daar werden we ontvangen door burgemeester Joyce Vermue, wethouder Patrick Kok, Gerard van Hassel namens de dorpsraden en lid van het kernteam van de pilot, en alle aanwezigen. Gerard van Hassel benadrukte dat de nieuwe manier van werken belangrijk bleek voor het ontstaan van nieuwe ideeën. En dat het gevoel van “waar zijn we aan begonnen” plaats maakt voor “we zitten op de goede weg” omdat de eerste resultaten nu ontstaan.

Initiatiefneemster van Hofstede aan de Dreef, Ellen Braspenning, gaf een korte toelichting op de plannen voor de locatie waarop we ons bevinden.

Enkele jaren geleden kon dit plan nog niet op locatie en nu kijkt ze samen met provincie naar het verstrekken van een lening, wat cruciaal is om het project doorgang te kunnen laten vinden.

Gedeputeerde Erik Ronnes sprak dank uit voor de ontvangst. “Het proces ‘van onderop’ wordt in Zundert op een unieke manier vormgegeven.” Hij was benieuwd naar wat de gemeenschap hem deze dag laat zien. Burgemeester Joyce Vermue benadrukte dat zij onder de indruk is van de dynamiek in de gemeenschap. “Er staat iets waar we ontzettend trots op kunnen zijn.”